Laulurikas kevätkausi huipentui Vaasan kuorofestivaaleihin

Toukokuu on puolessa välissä ja kesä on hiipinyt aivan yllättäen keskuuteemme. Välkkeen kevätkausi on tällä haavaa ohitse ja kesälomasuunnitelmat siintävät yhden, jos toisenkin silmissä. Seuraavassa pieni katsaus menneestä laulukaudesta.

Välkkeen kevät oli aktiivinen ja tapahtumarikas. Tammikuussa esiinnyimme yhdessä Oulun ortodoksisen katedraalikuoron kanssa Oulaisissa ja Oulussa. Molemmissa konserteissa oli oikein lämminhenkinen tunnelma. Helmikuussa Välkkeellä oli suuri kunnia esiintyä taiteellisen johtajamme, musiikkineuvos Tapani Tirilä nuoremman, isän Tapani Tirilä vanhemman syntymästä 100v -muistokonsertissa.

Välkkeen kevätkausi päättyi helatorstaiviikolla Vaasan kuorofestivaalien merkeissä, jossa saimme kunnian olla yksi pääesiintyjistä. Esiinnyimme festivaalien kahtena ensimmäisenä päivänä. Kaupungintalon juhlasalissa järjestettävässä avajaiskonsertissa esiintyivät Välkkeen lisäksi Ilo Ensemble, Studentkören Pedavoces sekä Spira Ensemble. Helatorstaiaamuna avustimme Jumalanpalveluksessa, joka pidettiin Vaasan kirkossa. Myöhemmin samana päivänä konsertoimme seinäjokisen naiskuoro Sorjan kanssa Kaupungintalon juhlasalissa. Välke osallistui festivaaleille myös vuonna 2010 ja moni meistä oli ollut mukana tapahtumassa nuorisokuoroaikanakin. Vaasa sekä kaupunkina että festivaalien järjestäjänä on jäänyt positiivisella tavalla mieleen eikä tämäkään vuosi ollut poikkeus. Järjestelyt toimivat moitteitta ja aikataulussa pysyttiin suunnitellusti. Sääkin suosi mitä mainioimmalla tavalla. Kiitokset vielä tapahtuman järjestäjille hienoista festivaaleista!

Erittäin laulurikas kevätkausi saatiin päätökseen upeiden konserttien myötä. Kesälaitumet kutsuvat nyt meitä, mutta katse on jo tiukasti suunnattu tulevaan syksyyn, erityisesti lokakuun kuudenteen päivään, jolloin Välke täyttää 10-vuotta.

Naiskuoro Välke toivottaa kaikille aurinkoista ja lämmintä kesää. Laulamisiin!

naiskuoro välke Vaasa 1.jpg

Kuva: Johan Hagström