Rauhaa, Rakkautta Joulu Tuokoon Tullessaan

Välkkeen vuosi alkoi hieman epävarmoissa tunnelmissa; joulukonsertit oli muutamaa viikkoa aikaisemmin jouduttu perumaan pahentuneen koronatilanteen vuoksi eikä tilanne sen suhteen näyttänyt vielä kovin valoisalta. Tammi- ja helmikuun harjoitusviikonloput jouduttiin turvallisuussyistä toteuttamaan etänä ja pohdimme kovasti, miten tulevan kautemme käy. Milloin saamme jälleen kokoontua ja pitää lähiharjoitukset? Ehtivätkö kappaleet valmistua suunniteltuihin konsertteihin mennessä?

Onneksemme korona löysäsi sen verran otettaan, että edellisenä syksynä tehty kevään toimintasuunnitelma toteutui kutakuinkin niin kuin olimme sen kaavailleet. Pidimme keväällä kaksi hengellistä konserttia Ukrainan hyväksi; palmusunnuntaina esiinnyimme Seinäjoen upeassa Lakeuden Ristin kirkossa ja kauden päätteeksi konsertoimme yhdessä Seniorimieslaulajien kanssa Oulaisten kirkossa. Molemmissa konserteissa oli todella lämminhenkinen ja koskettava tunnelma. Välkkeelle oli tärkeää saada auttaa hädässä olevia laulun avulla.

Koronan vuoksi edellisvuosilta siirtyneet tapahtumat osaltaan vaikuttivat siihen, että Välkkeen alkusyksy oli tavanomaista tiiviimpi. Lokakuussa juhlittiin 50-vuotiasta Oulaisten Nuorisokuoroa ja viikkoa myöhemmin saimme olla osa hienoa Uuden Musiikin Lokakuu -tapahtumaa. Ilmastoaiheisella Pohjoinen taivas -konsertilla pystyimme samalla osoittamaan oman huolemme paljon pinnalla olevaan luonto- ja ilmastokeskusteluun. Loppuvuodesta, Oulaisten Nuorisokuoron aloittamat, perinteiset joulukonsertit Haapavedellä ja Oulaisissa saatiin toteutettua koronataukovuosien jälkeen Välkkeen, Seniorimieslaulajien sekä Timo Hannulan johtaman Haapaveden kamariorkesterin voimin. Lisäksi konserteissa esiintyi trumpettitaiteilija Janne Nietula ja pianosäestyksistä vastasi Jemina Niemelä. Haapavedellä urkuja soitti Auli Kärkölä. Solistina tänä vuonna oli meidän oma upea sopraanomme, Sanna Korpi. Lämmin kiitos vielä kaikille tunteikkaasta konsertista!

Välkeläiset ovat jo rauhoittuneet joulunviettoon, mutta odotamme jo innokkaana tulevaa kautta. Luvassa on jälleen mielenkiintoisia tapahtumia, joten olkaahan kuulolla. Lämmin kiitos jälleen kaikille yhteistyötahoille ja kuulijoille kuluneesta vuodesta sekä Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2023!