Kuorotoiminnan korkeasuhdanteen aikaa

Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna juhlimme Oulaisten Nuorisokuoron 50-vuotisjuhlia yhdessä yli sadan entisen nuorisokuorolaisen kanssa. Heti seuraavana viikonloppuna esiinnyimme Oulussa osana Uuden Musiikin Lokakuuta. Kaksi ensimmäistä lokakuun viikkoa olivat kuorotoiminnan korkeasuhdanteen aikaa tunnevaltaisine tapahtumineen, kuten johtajamme asian hyvin kiteytti.

Naurua, itkua, haikeutta, iloa ja ennen kaikkea suurta kiitollisuutta. Näitä tunteita koimme, kun Oulaisten Nuorisokuoron toiminta 50 vuoden jälkeen päättyi upean kolmetuntisen juhlakonsertin ja yhteisen illanvieton siivittämänä. Meillä välkeläisillä oli suuri kunnia esiintyä juhlakonsertissa. Vuosikymmenten aikana nuorisokuorossa on laulanut yli 300 laulajaa ja moni heistä oli mukana juhlassa. Kuorossa syntyneet ystävyyssuhteet ovat yksi parhaista asioista mitä lauluharrastus on tarjonnut. Sen lisäksi saimme laulun lahjan, huikeita kokemuksia, matkoja ympäri maailman, taidon edetä sinnikkäästi kohti yhteisiä tavoitteita, hyvät eväät elämään ja roppakaupalla kauniita muistoja. Kiitos siitä Tapanille ja kaikille kuoroperheille!

Oulun Uuden Musiikin Lokakuun konsertissa esitimme tilausteokset Juha Piston Neljä Elementtiä ja David Hamiltonin The Arctic Tern's Prayer. Useamman vuoden harjoittelun ja koronan sotkemien aikataulujen jälkeen oli palkitsevaa päästä vihdoin esittämään nämä hienot ja haastetta tarjonneet teokset. Kiitos upea solistimme Sanna Korpi ja loistavat soittajat klarinetisti Kenneth Sjöwall ja lyömäsoittaja Nathan Archer. Kiitos johtajallemme Tapanille, joka uskoi meihin ja jaksoi harjoittaa meitä sinnikkäästi. Kiitos myös säveltäjille ja Oulun Uuden Musiikin Lokakuun tuotantotiimille, että teitte tämän meille mahdolliseksi.