Poikkeuksellinen lauluvuosi 2020

Naiskuoro Välkkeen vuosi käynnistyi tuttuun tyyliin. Harjoitus- ja konserttikalenteri oli hyvissä ajoin edellisvuoden aikana hiottu valmiiksi ja sisälsipä se jälleen kerran upeita tavoitteita tulevalle vuodelle. Kuoromme vahvuus kasvoi vuoden alussa usealla laulajalla ja kokoonnuimme heti tammikuussa leiriviikonlopun viettoon kuoron kotipaikkakunnalle Oulaisiin. Helsingissä Kallion kirkossa helmikuun lopussa pidettävä konsertti teemoitti harjoituksemme hengellisen musiikin pariin.

Välke vietti hienon viikonlopun Helsingissä. Konsertti oli onnistunut ja tunnelma erittäin lämmin. Suuri kiitos kuuluu Kallion seurakunnalle ja kanttori Tommi Niskalalle yhteistyöstä, konserttiyleisöä unohtamatta. Samaiseen viikonloppuun mahtui myös ilmaisuharjoitusta, jonka pariin meitä innostavalla tavalla johdatti koreografi Päivi Järvinen.

Maaliskuussa epävarmuus astui kuvioon. Monenlaisten suurten ja huolta aiheuttavien asioiden rinnalla myös laulutoimintamme jatkuminen herätti kysymyksiä. Vallitsevassa tilanteessa emme harjoittelua pystyneet jatkamaan emme keväällä emmekä koko syksynä. Yhtäkkiä kalenterimme tyhjenivät ja monelle meistä kotona vietetty aika tuli vallitsevaksi. Poikkeusoloissa välkeläisiä osallistui muun muassa virtuaalikuoroprojekteihin ja jatkoimme harjoittelua myös omatoimisesti.

Vaikka tautitilanne ei maan- eikä maailmanlaajuisesti ole laantumisen merkkejä osoittanut, suuntaamme katseet toiveikkaina ensi vuoteen ja harjoituskalenteri on laadittu valmiiksi. Harjoittelua yksin, pienissä ryhmissä etäyhteyksien avulla tai koko kuorona tutulla paikkakunnalla, suunnitelmia toiminnan jatkamiseksi on tehty useita. Kaikki eri vaihtoehdot ovat puntarissa, mutta tärkeintä on, että voisimme turvallisesti jatkaa rakasta harrastusta.

Me välkeläiset haluamme toivottaa kaikille rauhallista joulua ja luottamusta tulevaan!

Välke_joulukortti.jpg